skip to Main Content
Van bruiloft tot bedrijfsfeest, de beste kwaliteit

Wel of geen openingsdans op mijn bruiloft?

Een openingsdans  op een bruiloft is is voor veel bruidsparen een lastig punt. Het is absoluut geen verplichting, je mag natuurlijk je feestavond invullen zoals je dat zelf wilt.
Wel is het fijn om het feest op één of andere manier te openen, maar dat kan op verschillende manieren. Een ervaren dj kan u verder helpen en heeft zelf ook ideeën.

Wat voor een openingsdans

Ik adviseer altijd om vooral bij jezelf te blijven, kies voor een dans of een lied wat bij je past. Een openingsdans kun je heel breed zien, dus denk vooral verder dan het oorspronkelijke stijldansen.
Als je beide goed kan dansen, dan is het natuurlijk leuk om daar iets mee te doen. Maar ook als je (nog) niet zo goed kan dansen, dan zijn er veel mogelijkheden.

Soms is het mooi om een lied te kiezen met een emotionele waarde, bijvoorbeeld iets dat tijdens de huwelijksceremonie ook is gedraaid.
Of een nummer waarop jullie elkaar bijvoorbeeld hebben leren kennen. Dit kan een rustig nummer zijn, maar dat hoeft uiteraard niet.

Een originele of spectaculaire openingsdans

Op internet staan veel filmpjes van openingsdansen, dit kan een bron zijn voor inspiratie.
DJ Giel kan bijvoorbeeld van verschillende nummers een mix maken, vraag naar de mogelijkheden tijdens het kennismakingsgesprek.
Ook is het een mogelijkheid om professionele hulp te krijgen bij het aanleren van een dans.
Dit kan bij een plaatselijke dansschool zijn, maar er zijn ook bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn.

Back To Top